Mainos

Stubb tyynenä lakien kaatorallista: "Näin bruukaa käymään"

Pääministeri Alexander Stubb (kok.) suhtautuu tyynesti hallituksen lakiesitysten kaatumiseen ennätystahdilla.  

– Yleensä kun on suuria lakihankkeita näin loppumetreillä, niin näin bruukaa käymään, Stubb sanoi toimittajille eduskunnassa.  

Hän muistutti, että valtaosa hallitusohjelmasta on saatu läpi, vaikka joissain isoissa hankkeissa epäonnistuttiin. Hän kiisti olevansa pettynyt hallituskumppaneiden toimintaan.  

– Totta kai tuen aina hallituskumppaneita tässä matkan varrella, se on myös pääministerin tehtävä.  

Stubb kiisti jyrkästi, että vaikean taipaleen käynyt hallitus olisi loppumetreillään joutunut kriisiin tai sekaannustilaan hallituspuolueiden kaataessa lakiesityksiä kilpaa.  

– No kyllä minä näkisin, että tuo on ehkä toimittajan pientä tulkintaa tähän kokonaisuuteen. Pitää muistaa, että tämä hallitus on saanut matkan varrella paljon aikaan, sitten on sellaisia kysymyksiä, jotka ovat epäonnistuneet.  

SDP kaatoi ILO-sopimuksen, kokoomus ja RKP taas opintotuen rajaamisen. Sen sijaan hallitus ei vedä pois lukioiden ja ammattikoulujen leikkaukset sisältävää lakia. Se kaatuu huomenna SDP:n vastustukseen.  

– Se on osa rakennepoliittista ohjelmaa, osa leikkauksia. 190 miljoonaa euroa - ei niitä noin vain vedetä pois, se olisi jättimäinen lovi meidän kehykseen, Stubb perusteli äänestykseen asti menoa.  

Kokoomuksen vastustusta opintotuelle Stubb perusteli sanoen, että sen osalta kokonaisuus on muuttunut.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.