Stubb tyrmää kokoomuksessa esitetyn työajan noston

Kokoomuksen puheenjohtajan Alexander Stubbin mukaan viikottaisen työajan pidentäminen ei ole ajankohtaista juuri nyt. Puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Arto Satonen ehdotti työajan pidentämistä 40 viikkotuntiin tänään kokoomuksen eduskuntaryhmän kesäkokouksessa pitämässään puheessa.  

Stubbin mukaan työmarkkinajärjestöille on hyvä antaa työrauha. Samalla hän kuitenkin korostaa, että Satosella on täysi oikeus esittää ajatuksiaan.  

– On hyvä käydä keskustelua, mutta en usko, että tämä tulee olemaan peruspilari vaikkapa eläkeratkaisussa tai työurien pidentämisessä, Stubb sanoi toimittajille Hyvinkäällä.  

Ehdotuksesta käydään Stubbin mukaan todennäköisesti keskustelua eduskuntaryhmässä.  

– Täytyy muistaa sekin, että olemme hitaasti menossa kohti vaaleja. Kokoomus tulee esittämään, miltä maailma näyttäisi, jos kokoomus itse saisi päättää. Tämä on varmasti hyvä avaus myös tätä keskustelua ajatellen.  

Satonen kertoi toimittajille puheensa jälkeen, että hänkin tarkoitti ehdotuksensa lähinnä keskustelunavaukseksi. Asian päättäminen on työmarkkinajärjestöjen käsissä, mutta hän toivoi avauksen saavan niissä vastakaikua.  

Lue myös:

    Uusimmat