Mainos

Stubb: Tunnistusprosessilla on tapana kestää

Tuore ulkoministeri Alexander Stubb (kok.) kertoo ottaneensa vastaan ensitiedot bussiturmasta järkyttyneenä. Suruviesti Magalan bussiturmasta saavutti ulkoministerin myöhään lauantai-iltana.

- Tietysti erittäin surullisena otin tiedon vastaan. Tämä on ollut meille kaikille suomalaisille musta päivä. Ehkä sitä voi vain sivusta yrittää auttaa ja ymmärtää, mitä on tapahtunut.

Stubb kertoo halunneensa tiedottaa onnettomuudesta alusta lähtien tehokkaasti. Tilannekatsaus tehtiin alkuvaiheessa useita kertoja tunnissa.

Omaisille tieto kuolonuhrien henkilöllisyydestä on kuitenkin kulkenut vasta sunnuntaipäivän ja -illan aikana. Viimeinen uhri saatiin tunnistettua sunnuntaina alkuillasta.

MTV:n Seitsemän uutisissa vierailleen Stubbin mielestä kyse ei kuitenkaan ole kohtuuttoman pitkästä ajasta.

- Kun onnettomuus tapahtuu ulkomailla, vahvistaminen pitää olla sataprosenttista. Tällä prosessilla on tapana kestää.

Ulkoministeri ei kuitenkaan aio puuttua nimien julkaisemiseen.

- Se ei ole ulkoasiainministeriön tehtävä, vaan täysin omaisten valinta. Näillä näkymin ulkoasianministeriö ei niitä julkaise.

"Silminnäkijät tietävät parhaiten"

Stubb ei ole katsonut tarpeelliseksi lähteä itse paikan päälle Malagaan.

- Teimme tilanneanalyysin ja totesimme, että paikan päällä on espanjalaisia viranomaisia, suomalaisia viranomaisia ja Aurinkomatkojen edustajia. Ulkoministerin ilmaantuminen paikalle ei olisi välttämättä auttanut tilannetta.

Ulkoasianministeriö on kiitellyt Espanjan ripeää viranomaistoimintaa. Kuitenkin myös toisenlaisia ääniä on kuulunut: turmapaikalla olleet ovat todenneet avun saapuneen aivan liian hitaasti.

- Ehkä tässä on ollut kyse kahdesta erilaisesta asiasta, tiedonkulusta ja kenttätoiminnasta. Ihmiset, jotka olivat siellä paikalla, ovat nähneet sen tilanteen ja ymmärtävät sen meitä paremmin, Stubb myöntää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.