Mainos

Stubb: Tulevat eurovaalit Suomen jäsenyyden tärkeimmät

Alexander Stubb

Ulkoministeri Alexander Stubb kehottaa ihmisiä äänestämään tulevissa europarlamenttivaaleissa. Stubbin mukaan kesällä järjestettävät eurovaalit ovat tärkeimmät vaalit koko Suomen EU-jäsenyyden aikana.

- Suomella on tällä hetkellä 13 europarlamentaarikkoa. Heidän valtansa ja laatunsa on erittäin tärkeä. Tästä syystä jokaisen suomalaisen tulisi äänestää vaaleissa, jotta Suomen edustajat olisivat parhaat mahdolliset, Stubb sanoi MTV:n järjestämässä TalviAreenassa.

Stubb muistutti puheenvuorossaan, että aktiivisella europarlamenttijäsenellä on enemmän valtaa kuin suomalaisella kansanedustajalla. Stubbin mukaan europarlamentaarikkojen valta esimerkiksi lainsäädännöllisissä asioissa on hyvin suuri.

- Parlamentin jäsenillä on paljon valtaa, toki myös vastuuta. Voin sanoa, että se on ihanne työpaikka. Nämä ovat erittäin tärkeät vaalit, ja toivon, että äänestysprosentti tulevissa vaaleissa ylittää 50 prosenttia.

Stubb sanoi olevansa huolissaan siitä, että kesän vaaleista tulee EU:n puolustajien ja vastustajien kamppailu.

- EU on helppo sylkykuppi. Toisaalta kaikki hyvä tulee Brysselistä, ja toisaalta taas kaikki huono. Pelkään, että äänestäjät jakautuvat vastustajiin ja puolustajiin.

Stubb muistutti myös, että EU on osoittanut voimansa ja merkityksensä viimeaikaisissa kriiseissä. Hänen mukaansa unionin rooli muun muassa Gazan konfliktissa, Ukrainan ja Venäjän välisessä kaasukriisissä sekä meneillään olevassa talouskriisissä on ollut hyvin keskeinen.

- Jos joku näiden tapahtumien jälkeen sanoo, että EU:lla ei ole merkitystä, neuvon häntä hakeutumaan hoitoon, Stubb totesi nauraen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.