Mainos

Stubb: Tämä ei ole enää leikin paikka

Kokoomuslainen ulkoministeri Alexander Stubb kokosi Uudenmaan vaalipiiristä huikeat 41 600 ääntä. Hän iloitsee tuloksesta, muttei kuitenkaan suostu vielä huokaisemaan helpotuksesta.

– Tässä on ensin hallitusneuvottelut, jonka jälkeen edessä on neljä erittäin tiukkaa vuotta. Jos joku luulee, että viimeiset kaksi vuotta olivat vaikeita, niin tulevat vuodet voivat olla vieläkin vaikeampia. Olemme toivon mukaan nousemassa finanssikriisistä, jossa nähdään rippeitä euroalueen kriisistä. Tässä lähdetään myös tuloero- ja verotuskeskusteluihin. Nyt pitää olla vastuuta.

Stubb kertoo, että tänään hänen ohjelmaansa kuuluu pitkälti vaalituloksen kommentointi kansainväliselle medialle.

– Perusviestini tulee olemaan yksiselitteisesti se, että suomalaiset ovat erittäin vastuuntuntoisia ja käytännönläheisiä tyyppejä. Ei meillä ole ollut vaikeuksia muodostaa hallitusta. Ideologia- ja vaalikeskustelu on olemassa, mutta me lähdemme siitä, että ratkaisu on hyvä suomalaisille mutta myös koko Euroopalle.

– Ensin tunnustellaan ja sen jälkeen aloitetaan neuvottelut ja ohjelman rakentaminen. Kaikkien pitää ottaa vastuuta, tämä ei ole enää leikin paikka.

"Vielä ei jaella salkkuja"

Stubb muistuttaa, että politiikka on aina kompromissien tekemistä. Hänen mukaansa muiden kuin perussuomalaisten kärsimä tappio ei ole kuitenkaan kompromissin tulos, vaan eurooppalainen trendi.

– Finanssikriisin aikana oikeastaan kaikissa Euroopan maissa istuvat hallitukset ovat saaneet pataan. Esimerkkejä on lukuisia. Nämä ovat olleet protestiääniä nykymenoa vastaan. Tulos täytyy myöntää, mutta kokoomuksen kannalta on syytä myös muistaa, että tämä on ollut historiallinen vaalitulos. Emme ole koskaan olleet suurimpia.

Omasta roolistaan tulevassa hallituksessa Stubb on vielä vaitonainen.

– Olen omasta äänimäärästäni äärettömän kiitollinen ja häkeltynytkin, mutta en suoraan sanoen kuvittele vielä mitään. Meidän tavoitteemme oli, että Jyrki Katainen on seuraava pääministeri ja olemme suurin puolue. Vielä ei aleta salkkuja jakamaan. Tämä oli joukkuepeli.

Stubbin mukaan perussuomalaiset mullistivat Suomen poliittisen kentän. Hän uskoo suosion syyn löytyvän niin finanssikriisistä, vaalirahakohusta kuin yleisestä protesti-ilmapiiristä.

– Reilusti pitää Timo Soinia onnitella ja hattua nostaa.

Lue myös:

Katso ulkoministeri Alexander Stubbin (kok) haastattelu: (Huomenta Suomi 18.4.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.