Mainos

Stubb: Talousennustetta joudutaan ehkä laskemaan

Pääministeri Alexander Stubb uskoo, että tämän vuoden talousennustetta saatetaan joutua laskemaan. Kesäkuussa valtiovarainministeriö ennusti  tälle vuodelle 0,2 prosentin kasvua. Syynä laskuun ovat vastapakotteet, EU:n taloustilanne sekä Suomen rakenteelliset ongelmat.

– Jos emme saa aikaiseksi odotettua talouskasvua, niin tämä vaikuttaa meidän budjetin tasapainoon, vähentää meidän verotuloja ja erityisesti vähentää meidän liikkumavaraa,  Stubb sanoi tänään Kokoomuksen ministeriryhmän kesäkokouksessa Seinäjoella.

Puolue käsitteli tänään kesäkokouksessaan budjettia. Kokoomus ei kertonut julkisuuteen mitään uusia omia avauksiaan budjettiin.

Stubb korosti, että suurin osa budjetista on lyöty lukkoon ja että tärkeintä on nyt toimeenpanna rakennepaketin, kehysriihen ja hallitusohjelman päätökset.

Stubb halusi muistuttaa, että budjettia on kiristetty viime vuodesta.

–Huomionarvoista on, että nyt toisena vuonna perättäin Suomen valtion budjetin kokonaissumma laskee. Se laskee 54,6 miljardista eurosta 53,4 miljardiin euroon. Näin ei ole tapahtunut sitten Lipposen ensimmäisen hallituksen, Stubb sanoi

Venäjän vastapakotteiden vuoksi budjettipöydällä ovat maataloustuet.

Tämän lisäksi Suomi esittää torstaina Brysselissä, että EU:ssa otettaisiin käyttöön maatalouden kriisirahasto, josta Suomi saisi apua. Kriisirahaston suuruus on 400 miljoonaa euroa. Maatalousministeri Petteri Orpo ei suoraan halunnut arvioida, mikä  Suomen osuus tuesta voisi olla.

–Maatalous- ja elintarvikesektorin osuus Suomessa suhteellisesti on suuri ja Venäjän kaupan osuus Suomen elintarvikeviennistä on iso eli sitä kautta mielestäni meille kuuluu suhteellisesti suurempi osuus. Eli puhutaan useista miljoonista, toivottavasti mieluummin kymmenistä kuin yksittäisistä miljoonista, Orpo sanoi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.