Mainos

Stubb syyttää Sipilän talouslinjaa ristiriitaiseksi

Kokoomuksen puheenjohtaja, pääministeri (kok.) Alexander Stubb hyökkää oppositiopuolue keskustan talouspolitiikkaa vastaan. Stubb kovistelee keskustaa puheiden ja ehdotuksien ristiriidasta. Samaan aikaan kun keskusta Juha Sipilän johdolla arvostelee valtion kovaa velkaantumista, puolue vaatii myös useiden miljardien menoeriä, Stubb ihmettelee.

– Keskusta vaatii miljardiluokan infrayhtiötä, miljardiluokan yritystukirahastoa, lisää tukea energiantuontantoon, lisää rahaa kuntien valtionosuuksiin, lisää rahaa maataloustukiin, lisää rahaa virastojen toimintamenoihin, lisää rahaa maakuntien kehittämiseen ja lisää rahaa lapsilisiin.

Pääministeri Stubb aloitti tänään MTV:n Uutisten nettikolumnistina.

– Jakopolitiikan kultaiset aikakaudet voidaan unohtaa hyväksi hetkeksi.

Stubb sanoo arvostavansa Juha Sipilää analyyttisenä talousmiehenä ja asiallisena keskustelijana. Stubb kuitenkin vaatii Sipilää tekemään selvät poliittiset valinnat, mitä puolue painottaa.

– Haluaisin kovasti kuulla, miten hän aikoo priorisoida ennen kevään eduskuntavaaleja tämän kauniin, mutta kattavuudeltaan epärealistisen listauksen. Strategia tarkoittaa aina jostakin luoppumista ja johonkin keskittymistä, Stubb kirjoittaa.

Stubb ei myöskään ymmärrä Sipilän yrittäjyyslinjauksia. Stubbin mukaan Sipilä vastusti yhteisöveron alentamista 20 prosenttiin tämän vuoden alusta ja esitti kevennyksen tekemistä asteittain. Sipilä on esittänyt, että "yksinkertaisinta olisi vain tehdä yhteisöverokevennystä vastaava kiristys osinkoverotuksen puolelle".

– Tämä esitys olisi tarkoittanut yrittäjien osinkoverotukseen tuplakorotusta verrattuna hallituksen toteuttamaan. Yksinkertainen voi olla kaunista, mutta Sipilän ehdotus olisi kurittanut yrittäjiä, Stubb arvioi.

Stubb vastustaa uusien valtionyhtiöiden perustamista työllistämisen nimissä, koska talouskasvua voi syntyä kestävällä tavalla vain yksityisten yritysten ja toimivien markkinoiden kautta. Stubb ei myöskään usko siihen, että keskustan esittämä miljardiluokan yritystukirahasto on kestävä tie.

– Suomalaiset yritykset eivät tarvitse valtion kainalosauvoja, vaan nykyistä kilpailukykyisemmän toimintaympäristön.

Viimeisimmissä mielipidemittauksissa kokoomus ja keskusta taistelevat maan suosituimman puolueen paikasta.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.