Mainos

Stubb: Suomi pyrkii estämään rajaohjelmiin liittyvät sanktiot

Kaikki EU:hun ja Venäjään liittyvät rahoitusohjelmat ovat EU-johtajien huippukokouksessa tänään esillä, sanoo pääministeri Alexander Stubb (kok.). 

Stubb sanoo pyrkivänsä kokouksessa estämään rajayhteistyöhön liittyvät sanktiot. Rajaohjelmien jäädyttäminen vaikeuttaisi Suomen, Baltian maiden ja Puolan alueellista yhteistyötä Venäjän kanssa.  

- Tässä vaiheessa ei pysty vielä lupaamaan, että rajayhteistyötä ei jäädytetä, mutta olen suhteellisen toiveikas sen suhteen, että saamme fiksun ratkaisun tähän.  

Stubb sanoo harjoittaneensa viime päivinä tiivistä puhelindiplomatiaa, jonka seurauksena liittolaisia asiasssa on löytynyt.  

Ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) sanoi aiemmin tänään, että EU:n ja Venäjän välisistä rajaohjelmista ei ole tulossa esitystä huippukokoukseen.   

EU-johtajien huippukokous alkaa illalla klo 21 Suomen aikaa. Tarkoituksena on keskustella myös EU:n huippuviroista. Seuraajat ovat haussa EU:n ulkoministerin, Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan sekä euroryhmän puheenjohtajan tehtäviin.  

Stubb uskoo, että EU:n ulkoministeristä löytyy ratkaisu tänään. Tehtävään on veikkailtu Italian ulkoministeri Federica Mogherinia tai Bulgarian komissaaria Kristalina Georgievaa.  

- Mielestäni ne nimet, jotka ovat pyörineet yleisessä keskustelussa, ovat kaikki hyviä. Italian ulkoministeri on erittäin pätevä, Georgieva on erittäin pätevä, Stubb sanoo.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.