Mainos

Stubb: Suomi Natoon vuonna 2012

Natoon liittymisen valmistelu tulisi europarlamentaarikon mielestä aloittaa ensi vaalikaudella. Suomen pitäisi lisäksi vähentää sodanajan joukkojaan ja nostaa puolustusmäärärahojaan.

Europarlamentaarikko Alexander Stubb arvioi Suomen puolustuksen menettävän uskottavuutensa lähivuosina kaluston vanhenemisen ja menoleikkausten vuoksi. Siksi Suomen tulisi Stubbin mukaan nostaa puolustusmäärärahojaan tuntuvasti ja liittyä Natoon vuonna 2012.

Liittoutumisen valmistelu pitäisi Stubbin mielestä aloittaa ensi vaalikaudella. Suomen tulisi pienentää sodan ajan joukkojaan 125 000 sotilaaseen ja nostaa puolustusmäärärahat pohjoismaiselle tasolle eli noin 1,7 prosenttiin bruttokansantuotteesta. Se tarkoittaisi noin kolmen miljardin euron puolustusbudjettia, kun taso on nyt noin 2,2 miljardia.

- Suomen turvallisuuden suurin uhka on, että puolustuspolitiikkaa tehdään tämän päivän Suomessa tunteella ja lähinnä kylmän sodan maailmankuvaan perustuen. Turvallisuuspoliittiseen selontekoon viitataan mantrana ikään kuin mikään maailmassa ei olisi muuttunut, Stubb kirjoittaa Aamulehdessä.

Stubb arvioi, että Suomi olisi jo Natossa, jos se noudattaisi edelleen Paasikiven ja Kekkosen turvallisuuspoliittista linjaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.