Mainos

Stubb: Suomalaisista lisäjoukoista Afganistanissa päätöksiä perjantaina

Ulkoministeri Alexander Stubbin mukaan Afganistanin turvallisuustilanne on erittäin vakava. Stubb kommentoi Afganistanin-tilannetta MTV:n uutisille vierailullaan Saudi-Arabiassa.

MTV:n kirjeenvaihtaja Kari Lumikero kertoo, että Stubbin mukaan minkäänlaisia päätöksiä suomalaisten joukkojen lisäämisestä Afganistanissa ei ole vielä tehty. Tässä asiassa tehdään ratkaisuja perjantaina Utvassa eli Ulko- ja turvallisuuspoliittisessa valiokunnassa. Lumikero tapasi Stubbin Saudi-Arabian pääkaupungissa Riadissa.

Stubb korostaa, että presidentti Hamid Karzaille täytyy Afganistanin kriittisessä tilanteessa antaa kaikki kansainvälinen tuki. Stubbin mielestä kriittinen ajanjakso Afganistanin turvallisuustilanteen kannalta on seuraavat 12-18 kuukautta.

MTV:n kirjeenvaihtaja Lumikero kertoo lisäksi, että Stubb selittää tämänpäiväistä iskua mielenkiintoisella tiedolla Afganistanista. Hänen mukaansa talebanien suosio on pohjalukemissa. Tämä selittää myös sen, miksi talebanit tekevät epätoivoisia iskuja, joiden tarkoituksena on Karzain hallituksen järkyttäminen sekä Lontoossa tämän kuun lopussa pidettävän Afganistanin rauhankokouksen vaikeuttaminen.

Suomen ulkoministeri tapaa illalla Saudi-Arabian-vierailullaan Saudi-Arabian iäkkään kuninkaan Abdullahin ja ulkoministeri Saud-al Faisalin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.