Mainos

Stubb: Sikamaista puhetta, Soini

Perussuomalaisten Timo Soinin usein harrastama tapa verrata Euroopan unionia edesmenneeseen Neuvostoliittoon sai ulkoministeri Aleksander Stubbin (kok.) kiivastumaan tänään eduskunnassa.

- Älkää kuuna päivänä verratko Neuvostoliittoa Euroopan unioniin. Se on suoraan sanoen sikamaista, Stubb opasti Soinia.

Stubbin mielestä EU on maailman onnistunein rauhanjärjestö. Soini pahastui ulkoministerin puheista. Hän vastasi, ettei itse käyttäisi sellaisia sananvalintoja.

Kansanedustajat pääsivät arvioimaan hallituksen EU-selontekoa, mihin on kirjattu Suomen tavoitteita EU:n kehittämiselle. Keskustelussa oli jo selvästi EU-vaalikamppailun tuntua, eikä vähiten sen vuoksi, että muut eivät malttaneet olla kommentoimatta vaaliehdokkaaksi ryhtyneen Soinin vanhojakin puheita.

Europarlamenttiin samoin pyrkivä Antti Kaikkonen (kesk.) ryhtyi heti haastamaan Soinia. Hän tivasi tämän nykyisiä mielipiteitä, kun ei enää vaadi Suomen eroa koko unionista.

"EU yhä eliitin projekti"

Erkki Tuomioja (sd.) harmitteli, ettei hallitus ole kyennyt luomaan EU-politiikan tulevaisuudesta todellista kansalaiskeskustelua. Asia näyttäytyy yhä jonkinlaisena eliitin projektina.

Kansalaisten kiinnostuksen herättelyä jäi toivomaan myös EU-vaaleissa ehdolla oleva Markku Laukkanen (kesk.). Hän murehti, että todella harva edes tietää, että vaalit ovat tulossa.

Eero Heinäluoma (sd.) kyseli, voitaisiinko maataloustukien kierrättäminen Brysselin kautta lopettaa. Hän toivoi hallitukselta rohkeutta nostaa asiaa esille. Ulkoministeri Stubb vastasi, että ainakaan tässä vaiheessa asia ei ole ajankohtainen.

"Outo ripitys pääministeriltä"

Tuomioja myös hämmästeli sitä, että pääministeri oli lähtenyt ojentamaan suomalaisten euroedustajien enemmistöä. Tuomiojan mielestä nämä olivat vain puolustaneet työntekijöiden oikeuksia.

Vanhanen paheksui helmikuussa sitä, että vain kaksi suomalaisedustajaa äänesti EU:n parlamentissa Suomen hallituksen kannan mukaisesti.

Hallituksen puoltamassa työaikadirektiivissä säädetään työntekijöiden enimmäistyöajoista. Suomessa sillä saattaa olla vaikutusta eniten lääkärien päivystyksiin. Direktiiviehdotuksen mukaan päivystystä työpaikallakaan ei laskettaisi työajaksi, jos silloin ei työskennellä.

(MTV3-STT)

Lue lisää:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.