Mainos

Stubb Ruotsin kriisistä: Kuvastaa Euroopan poliittista myllerrystä

Pääministeri Alexander Stubbin (kok.) mukaan Ruotsin hallituksen kaatuminen osoittaa, että epäselvä vaalitulos on aina demokratiassa vaikea.

Pääministerin mielestä tilanne kuvastaa myllerrystä, joka on käynnissä Euroopan poliittisella kentällä.  

Stubb kommentoi Ruotsin poliittista kriisiä vierailullaan Brysselissä. Hän vertasi tilannetta Suomen eduskuntavaaleihin 2011, jolloin epäselvä vaalitulos poiki kuuden puolueen hallituksen.  

– Ruotsi pyrki viemään kokonaisuutta eteenpäin vähemmistöhallituksessa eikä tällä kertaa onnistunut.  

Stubb ei halunnut arvioida, joutuvatko Ruotsin valtapuolueet nyt maksamaan siitä, että ne ovat eristäneet ruotsidemokraatteja päätöksenteosta.   

– En lähde arvioimaan tai moralisoimaan Ruotsin poliittista tilannetta. Suomen puolelta voin kertoa, että me käymme keskustelua kaikkien puolueiden kanssa ja jatkuvasti.  

Samalla Stubb korosti, ettei hän halua missään nimessä vetää yhtäläisyyttä perussuomalaisten ja ruotsidemokraattien välille.  
Stubbin mukaan kaikissa Euroopan maissa on nähtävissä liikehdintää, joka jollain tavalla kertoo "sulkeutuneesta politiikasta". Hän viittasi maahanmuuttovastaisiin liikkeisiin sekä äärioikeistoon ja äärivasemmistoon, jotka ovat saaneet yhä enemmän jalansijaa Euroopassa.  

SDP:n Paananen: Vastuunkantajat vähenevät 

SDP:n puoluesihteeri Reijo Paanasen mielestä Ruotsin sosiaalidemokraattijohtoisen hallituksen kaatumista ja uusien vaalien vaikutusta Suomen eduskuntavaaleihin ei voi vielä arvioida. Vaalit järjestetään Ruotsissa kuukautta ennen Suomea.  

Ruotsin tilanne kertoo Paanasen mielestä siitä, että kun tullaan vaikeisiin tilanteisiin, vastuunkantajat vähenevät. Paananen ei kuitenkaan vetäisi yhtäläisyysmerkkejä Ruotsin ja Suomen välille.  Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.