Mainos

Stubb pyytää Afganistan-kotiutussekoilua anteeksi

Ulkoministeri Alexander Stubb (kok.) on pyytänyt suomalaisilta rauhanturvaajilta anteeksi Suomen poliittisen johdon sekoilua Afganistanin vahvistusosaston kotiutusuutisessa. Stubb ottaa kontolleen osavastuun koko sekaannuksesta.

- Tää on tosi noloa, Stubb laukoo aiheesta kirjoittaville toimittajille Helsingin sanomissa.

- He (rauhanturvaajat) ovat tehneet loistavaa työtä vaikeissa oloissa, ja olen heistä ylpeä. Pyydän anteeksi joukoilta, että he ovat joutuneet elämään epätietoisuudessa poliittisen johdon tiedonkulkuongelmien vuoksi, Stubb lisää.

Stubb myöntää haastattelussa, että tasavallan presidentti Tarja Halosta ei informoitu suomalaisjoukkojen Afganistanista poistumisen aikataulusta riittävän hyvin. Häneltä ei saada kuitenkaan selvää vastausta siihen, miten presidentti saattoi jäädä niin pahasti pimentoon.

- Päätöksenteko tehtiin normaalissa järjestyksessä. Taustalla ei ole todellakaan mitään valtaoikeudellisia pyrkimyksiä, Stubb vakuuttaa.

Pääministeri Matti Vanhanen lupasi eilen MTV:n uutisten haastattelussa, että eduskunnalle tehdään selvitys Suomen poliittisen johdon tiedonkulkuongelmien vuoksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.