Mainos

Stubb: Poikaa ei palauteta Venäjälle

Ulkoministeri Alexander Stubb sanoo MTV:n uutisille, ettei Venäjältä Suomeen UM:n konsulityöntekijän avulla tuotua poikaa palauteta takaisin Venäjälle. Stubbin mukaan Suomi tukeutuu kansainvälisiin sopimuksiin ja Venäjälle kaapattu ja nyt Suomeen tuotu 5-vuotias poika jää Suomeen.

Stubb sanoo, että Suomen ja Venäjän välillä todennäköisesti vaihdetaan nootteja ja pieni ryppy voi tulla rakkauteen, mutta ei muuta.

Kaapatun pojan Suomeen kyydinnyt Pietarin konsulaatin työntekijä saa täyden tuen ulkoministeriöstä.

Konsuliyksikön päällikkö Pasi Tuominen toteaa, että virkailija pyrki edistämään vaikean tilanteen ratkaisua. Työntekijä toimi omasta harkinnastaan.

- Ymmärrän mitä hän on tehnyt. Keskeisintä oli ottaa perheen tilanne huomioon, Tuominen kommentoi MTV:n uutisille.

Ulkoministeri Stubb on keskustellut asiasta puhelimitse Venäjän ulkoministerinSergei Lavrovinkanssa. Stubb painotti lapsikaappauksia koskevan sopimusjärjestelyn aikaansaamisen tärkeyttä.

Tuominen myöntää, että Venäjä on osoittanut eriäviä mielipiteitä asiasta. Ulkoministerien keskustelu käytiin hänen mukaansa kuitenkin rakentavassa hengessä.

- En pidä Venäjän näkemystä uhkauksena, Tuominen toteaa.

Konsulaatin työntekijä on nyt Suomessa, eikä hän voi palata Pietariin. Toimintaedellytyksiä ei Tuomisen mukaan ole, sillä hän kuljetti 5-vuotiaan lapsen ja tämän isän Suomeen viime viikonloppuna.

Pojan venäläissyntyinen äiti vei pojan Venäjälle luvattomasti viime vuoden maaliskuussa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.