Mainos

Stubb otettiin opposition hampaisiin kyselytunnilla

Perussuomalaiset, keskusta ja vasemmistoliitto ottivat pääministeri Alexander Stubbin (kok.) kohteekseen eläkeläisten ja muiden pienituloisten aseman kurjistamisesta torstaina eduskunnan kyselytunnilla. 

Pietari Jääskeläinen (ps.) kysyi Stubbilta, eivätkö eläkeläiset ole eläkettään ansainneet ja onko oikein, että lapsilisiäkin leikataan pienituloisilta perheiltä.  

Stubb perusteli leikkauksia sillä, että velkaantuminen on saatava taittumaan. 

– Ainoa tapa lopettaa leikkaamisen tie on se, että me luomme tähän maahan lisää työpaikkoja ja lisää kasvua. 

Ben Zyskowicz (kok.) näki keskustelussa tilaisuutensa nostaa itse laatimaansa leikkauslistaa tulevalle vaalikaudelle. Häveliäästi hän tosin vain viittasi "kokoomuksen piiristä" tulleeseen esitykseen ja kyseli muiden puolueiden säästöehdotuksia.  

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki tarttui Zyskowiczin täkyyn ja käänsi sen kysymykseksi Stubbille, eli kannattaako tämä "Benin listan" esitystä tulonsiirtojen indeksikorotusten jäädyttämisestä neljäksi vuodeksi. 

– Arvoisa herra puhemies. Minun ymmärtääkseni tämä on hallituksen kyselytunti, Stubb kuittasi kokoomuksen tulevia linjauksia hakeneen kysymyksen.  

Aila Paloniemi (kesk.) vaati Stubbia tilille siitä, mikä on vanhustenhoidon tulevaisuus. Pääministerin mielestä kaikki lähtee välittämisestä ja inhimillisyydestä.  

Pisararatakin nousi vielä esille  

Hallituksen alkuviikosta jäihin pistämä Helsingin keskustan alle kaavailtu Pisararata nousi kyselytunnilla esille, kun sen kohtalosta kysyi veturimiehenäkin toiminut Muutos 2011:n James Hirvisaari.  

Liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikon (kok.) mukaan Suomella on hyvät mahdollisuudet saada täysimääräinen EU-tuki Pisararataan, vaikka hallitus ei tehnytkään alkuviikosta hankkeen aloituspäätöstä. 

Risikko sanoi, että hallitus ei ole myöskään rikkonut pääkaupunkiseudun kuntien kanssa tekemäänsä sopimusta, jossa Pisararata kytketään asuntotuotantoon.

Risikon mukaan sopimus on voimassa vuoden 2019 loppuun asti ja siihen mennessä asioita saadaan liikkeelle.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.