Mainos

Stubb nimesi harmaalle vyöhykkeelle kaipaavia – Keskusta näpäytti takaisin

Pääministeri Alexander Stubb (kok.) arvosteli Ylen Pääministerin haastattelutunnilla keskustaa halusta irrottaa Suomea EU:n yhteisestä pakotepolitiikasta.

Stubbin mukaan tämä veisi Suomea harmaalle vyöhykkeelle Neuvostoliiton aikojen tyyliin. Stubb sanoo, että kaipuuta tälle linjalle on ollut muun muassa keskustalaisten piirissä.

– Keskusta varmasti toimii puolueena, ja keskustan ulkopoliittista linjaa varmasti määrittelevät sellaiset henkilöt kuten vaikkapa Paula Lehtomäki tai Paavo Väyrynen tai Seppo Kääriäinen, sanoi Stubb Ylen Pääministerin haastattelutunnilla.

Keskusta: Olemme presidentin linjalla

Keskustan kansanedustajat Paula Lehtomäki ja Seppo Kääriäinen vastasivat Stubbille tiedottamalla, että puolue tukee Ukrainan kriisin hoidossa kokoomustaustaisen presidentin Sauli Niinistön linjaa kahdenvälistä yhteydenpitoa myöten.

– Joutuu kysymään, mitä pääministerin omat Nato-haikailut ovat. Sotilaalliseen liittoutumattomuuteen perustuva Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan linja on päätetty tasavallan presidentin johdolla ja sillä on myös opposition tuki, kirjoittavat Lehtomäki ja Kääriäinen.

Keskustalaiset kansanedustajat kirjoittavat, että Suomen on vaikutettava määrätietoisesti EU:n yhteiseen politiikkaan ja sen ohella kahdenvälisten suhteiden on oltava kunnossa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.