Mainos

Stubb näpäytti Kääriäistä: Vedät avoimesti kotiin päin

Eurooppa ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb (kok) ei usko, että Dragsvikin varuskunnan jatkon pohdinta aiheuttaisi Ulko- ja turvallisuuspoliittisessa valiokunnassa (Utva) erityistä syyniä.

Varuskunnan jatkoa pohditaan Utvassa uudestaan, kun hallitukselle ja eduskunnalle selvisi, että puolustusministeri Stefan Wallin (r) antoi pääesikunnalle varuskuntauudistuksen valmistelussa poliittista ohjausta.

– Asian läpikäymistä jatketaan ja siitä keskustellaan rauhassa. Kyse on tärkeästä, suuresta poliittisesta uudistuksesta, joka on jäänyt Dragsvik-keskustelun jalkoihin, Stubb sanoo.

Ministeri Wallinin luottamuksesta äänestettiin eilen. Eduskunta äänesti luottamuksen puolesta äänin 95-59. Stubbin mielestä Suomessa harvinainen yksittäisen ministerin luottamuksesta äänestäminen ei hetkauta hallitusta.

Wallinin ministerin työ jatkuu kohusta huolimatta. Keskustan kansanedustaja Seppo Kääriäinen sanoi kuitenkin eilen, ettei luottamusäänestyksen voittaminen riitä palauttamaan ministeri Wallinin uskottavuutta.

– Totta kai riittää. Täytyy sanoa, että Kääriäinen on ainakin siinä mielessä suora, että hän vetää ihan avoimesti kotiin päin näissä varuskuntakysymyksissä. Wallin veti ehkä vähemmän avoimemmin, Stubb sanoo.

– On ikävää, että aikuiset ihmiset mätkii toisiaan tämän tyyppisissä keskusteluissa. Wallinilla on sataprosenttinen luottamus, välillä sattuu haavereita ja se on nyt hoidettu, hän lisää.

(MTV3)

Katso ministeri Alexander Stubbin haastattelu: (Huomenta Suomi 23.3.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.