Mainos

Stubb MTV:n kolumnissa: Sipilän saatava joukkonsa ojennukseen

Kokoomuksen puheenjohtaja, pääministeri Alexander Stubb haluaa, että keskusta sitoutuu puheenjohtajansa Juha Sipilän suulla Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittiseen linjaan.

Stubb kirjoittaa MTV Uutisten nettikolumnissa, että ulkopolitiikassa laaja yhteisymmärrys on ehdottoman tärkeää, vaikka muuten se ei ole ollut viime vuosina paras ratkaisu Suomessa.

– Me ollaan pieni maa. Meillä ei ole varaa olla ulko- ja turvallisuuspolitiikassa eri mieltä, sanoo Stubb MTV Uutisten haastattelussa.

Stubb katsoo, että vaarana Suomen joutuminen harmaalle vyöhykkeelle suurvaltapolitiikan pelinappulaksi. Stubbin mukaan on tärkeää pysyä yhdessä EU-rintamassa, mikä ei kuitenkaan sulje pois tiiviitä yhteyksiä esimerkiksi Venäjään.

Stubb jyrähtää Lehtomäelle ja Kääriäiselle

Stubb kirjoittaa, että keskustan linjasta on ollut vaikea saada selvää. Hän sanoo, että keskustan sisältä monet eri tahot ovat yrittäneet rikkoa Suomen yhteistä linjaa viimeisten kuukausien aikana. Stubbin mukaan keskustan edustajat ovat muun muassa esittäneet, että kahdenväliset suhteet Venäjään on hoidettava normaalisti kriisistä huolimatta.

– Toivon, että puheenjohtaja Juha Sipilä saa Venäjä-politiikassa joukkonsa ojennukseen, kirjoittaa Stubb MTV Uutisten nettikolumnissa.

Harmaalle vyöhykkeelle haluajista puhuttaessa Stubb on aiemmin maininnut nimeltä keskustan Paula Lehtomäen, Seppo Kääriäisen ja Paavo Väyrysen. Viikonloppuna Lehtomäki ja Kääriäinen vastasivat tukevansa presidentin linjaa.

Stubb vastaa tiukasti.

– Tasavallan presidentin ja Suomen pääministerin ulko- ja turvallisuuspoliitiinen linja ei poikkea toinen toisistaan missään muodossa. On olemassa vain ja ainoastaan yksi Suomen ulkopolitiikka ja sitten tietysti opposition linja, jyrähtää Stubb.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.