Stubb MTV:lle: Suomi ei ole lähdössä Kreikan velkojen helpotuksiin

Stubb: Suomi ei ole lähdössä Kreikan velkojen helpotuksiin 4:04

Pääministeri Alexander Stubbin (kok.) mukaan Suomi on erittäin tiukkana, jos Kreikka vaatii velkahelpotuksia.

Stubbin mukaan sovitusta on pidettävä kiinni, eikä Suomi ole lähdössä helpottamaan lainaehtoja.

– On myös reilua sekä suomalaisia että kreikkalaisia kohtaan sanoa, että tietyt puolueet Kreikassa tällä hetkellä ajavat sen tyyppistä linjaa, jota Suomi kerta kaikkiaan ei voi hyväksyä, sanoo Stubb MTV Uutisten haastattelussa.

Kreikassa kuun lopulla pidettävien vaalien voittajaksi on ennakoitu vasemmistolaista Syriza-puoluetta. Se on uhannut lopettaa maan säästökuurin ja neuvotella EU:n tukisopimukset uusiksi.

Stubbin mukaan Suomi on asiassa tiukkana.

– Ei Euroopassa voida elää pellossa. Ei Kreikassa eikä Suomessa, sanoo Stubb MTV Uutisille.

Stubb sanoo uskovansa, että EU-rintama pitää Kreikka-asiassa.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on syyttänyt euroeliittiä Kreikan asioihin puuttumisesta.

Kokoomuksen puheenjohtaja, pääministeri Alexander Stubb vastaa, että Suomen hallitus tai suomalaiset eivät valitse Kreikan tulevaa hallitusta, mutta Suomen kanta on reilua kertoa.

Stubb: Kreikan euroero ei olisi Suomen etu

Stubb ei halua spekuloida Kreikan mahdollisella erolla eurosta, jos lainojen maksun kanssa tulee ongelmia. Stubbin mukaan ero ei ole Suomen, euron eikä EU:n intressissä.

Pääministeri Stubb ei lähde arvioimaan, kuinka suuri vaara Suomella on menettää lainaamiaan rahoja. Hän sanoo kuitenkin, että erittäin vaikean talouskriisin vuoksi on tehty muutoksia, joilla on selvitty.

Stubb korostaa, että Irlanti ja Portugali ovat palanneet markkinoille eikä Espanjaa tarvinnut koskaan vetää pois markkinoilta. Stubb sanoo myös, että Kreikan osuus eurotalousalueesta on vain noin kaksi prosenttia.

Lue myös:

    Uusimmat