Mainos

Stubb: Moni asia puoltaa Suomen Afganistan-operaatiota

Ulkoministeri Aleksander Stubb (kok.) puolustaa Afganistanin rauhanturvaoperaation jatkamista. Hänen mukaansa Suomen on otettava kansainvälistä vastuuta.

Arvostelijoiden mielestä operaatio on kallis eikä sen avulla ole kyetty vakauttamaan oloja Afganistanissa.

- Kansainvälisellä yhteisöllä on velvollisuus auttaa maata, joka on kärsinyt jo monta kymmentä vuotta. Afganistan voi nykyään huomattavasti paremmin, Stubb sanoi MTV3:n Huomenta Suomessa.

Huomattava parannus on Stubbin mukaan esimerkiksi se, että tyttöjen osuus kouluissa on kasvanut. Myös bruttokansantuote on kolminkertaistunut.

- Maa on päässyt eroon Taleban-hallinnosta. Tuolloin naisilla ei ollut minkäänlaisia mahdollisuuksia käydä koulua. Se oli sortovalta, jossa ihmisyys ei merkinnyt mitään.

Edelleen tekemistä riittää. Maan huumeteollisuus rehottaa ja turvallisuustilanne on pysytellyt epävakaana. Turvallisuuden suhteen maa voidaan jakaa osiin siten, että etelässä tilanne on parantunut, pohjoisessa heikentynyt. Idässä on myös rauhallista.

- Moni asia puoltaa sitä, että meidän on pysyttävä siellä. Kansainvälisen yhteisön tavoitteena on siirtää vastuu Afganistanille vuoteen 2015 mennessä.

Afganistanissa vieraillut presidentti Tarja Halonen sanoi eilen, ettei hän usko suomalaisten vetäytyvän maasta vielä muutamaan vuoteen.

Katso ulkoministeri Alexander Stubbin haastattelu: (Huomenta Suomi 20.01.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.