Mainos

Stubb lobbaa kolmea suomalaista EU:n huippuvirkoihin

Kokoomusvaikuttajat Sauli Niinistö ja Alexander Stubb eivät ymmärrä näkemyksiä, joiden mukaan Suomen pitäisi keskittyä lobbaamaan joko Olli Rehniä EU:n uudeksi ulkoministeriksi tai pitämään kuumana Paavo Lipposen nimeä EU:n ensimmäiseksi presidentiksi. Puhemies Niinistö ja ulkoministeri Stubb haluavat ajaa suomalaisia EU:n johtotehtäviin useilla eri korteilla.

Niinistö toteaa Salon Seudun Sanomissä että ehdokkaita voisi olla vieläkin enemmän. Niinistö saa vahvaa tukea EU:n kabinettikuviot hyvin tuntevalta Stubbilta.

Stubb toteaa MTV3:n uutisille, että Rehn, Lipponen ja Martti Ahtisaari ovat kaikki erinomaisia ehdokkaita.

Kansanedustaja Eero Heinäluoma vaati MTV:n nettikolumnissa keskiviikkona, että hallituksen tulisi liputtaa avoimesti Paavo Lipposen EU-presidenttiehdokkuuden puolesta. Monet eurooppalaiset laatulehdet ovat nostaneet myös Nobel-voittaja Martti Ahtisaaren mukaan nimityspeliin.

- Eero Heinäluomalle vain terveisiä, että olisi hienoa, jos sosiaalidemokraattinen puolue olisi yksimielinen omista ehdokkaistaan, Stubb letkauttaa.

- Minä kannatan sekä Martti Ahtisaarta että Paavo Lipposta. Arvostan molempia suurina eurooppalaisina, ja puhun heidän puolestaan sekä virallisesti että epävirallisesti, Stubb painottaa.

Stubb on sitä mieltä, että Rehnillä, Lipposella ja Ahtisaarella on kaikilla on realistiset mahdollisuudet EU:n huippuvirkoihin.

- Ylipäätään se, että kansainvälisissä piireissä pyörii kolme suomalaista nimeä, on hyvä asia. Ja jos käteen jää ainoastaan salkku Olli Rehnille, niin sekin on jo puoli voittoa, Stubb muistuttaa.

(MTV3)

Katso Eeva Lehtimäen juttu (Seitsemän uutiset 16.10.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.