Mainos

Stubb lähti Georgiaan - laskeutuminen Tbilisin kentälle epävarmaa

Ulkoministeri Alexander Stubb on parhaillaan matkalla Georgian pääkaupunkiin Tbilisiin. Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin puheenjohtajana toimivan Stubbin mukana matkustaa Euroopan unionin puheenjohtajamaan Ranskan ulkoministeri Bernard Kouchner.

Tbilisistä Stubb jatkaa matkaa Moskovaan, jossa hän tapaa muun muassa Georgian presidentin Mihail Saakashvilin ja Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin.

Etyjin puheenjohtajuussihteeristön päällikön Aleksi Härkösen mukaan matkan turvallisuudesta on huolehdittu mahdollisimman hyvin.

- Matkasuunnitelma on se, että hän matkustaa yhdessä Ranskan ulkoministerin kanssa ensin Georgiaan ja sieltä Moskovaan. Hän on jo matkalla Pariisiin, mistä ministerit jatkavat iltapäivällä kohti Georgiaa ja ovat siellä illalla, Härkönen kertoi MTV:n uutisille.

- Kun matkustetaan sotatoimialueelle, matkan suunnitelmat saattavat muuttua. Elämme loppuun asti jännityksessä, miten Tbilisin lentokentälle pääsee laskeutumaan.

Härkösen mukaan Stubb pyrkii matkallaan välittömään tulitaukoon ja humanitaarisen avustuksen aloittamiseen Etelä-Ossetiassa.

Stubbin piti lähteä Georgiaan ja Venäjälle vasta huomenna, koska EU:n ulkoministerit suunnittelivat hätäkokouksen järjestämisestä Pariisissa. Kokous on nyt peruuntunut.

Ulkoministerin erityislähettiläs, suurlähettiläs Heikki Talvitie on jo Tbilisissä, jossa hän on käynyt keskusteluja EU:n ja muiden kansainvälisten toimijoiden kanssa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.