Mainos

Stubb: Konservatiivit saattavat yllättää EU-politiikassaan

Ulkoministeri Alexander Stubb (kok.) arvelee, että vaalivoiton Britanniassa vienyt konservatiivipuolue saattaa ottaa EU-politiikassa erilaisen suunnan kuin mitä moni taho puolueelta uskookaan. Britannian konservatiivit on tunnettu perinteisesti melko EU-kielteisistä kannoistaan.

- Veikkaan, että itse asiassa konservatiivit tulevat yllättämään. Olen tavannut konservatiivipoliitikko, ja nyt mahdollisesti ulkoministeriksi nousevan William Haguen muutaman kerran ennen vaaleja. Hän on todennut, että he eivät tule olemaan se niin sanottu euroskeptinen puolue, totesi Stubb MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelmassa.

Britannian uuden hallituksen ehdottomasti merkittävin haaste tulee olemaan vakava talousahdinko. Budjettivaje on maassa tällä hetkellä suurin sitten toisen maailmansodan ja alijäämä on 12 prosenttia eli samoissa luvuissa kuin Kreikassa.

Konservatiivit eivät vaalivoitostaan huolimatta saaneet enemmistöä parlamenttiin, mikä merkitsee melko heikkoa uutta hallitusta Britanniassa. Tämä luo entistä enemmän haasteita talousahdingon päihittämiselle.

Ulkoministeri Stubb toteaa, että Britannian tämänhetkiset taloudelliset olosuhteet voivat johtaa kahteen täysin eri suuntaan.

- Ensimmäinen on se, että hallitus ryhtyy toimiin talouskurimuksen suhteen, ja kaikki muut puolueet tulevat projektiin mukaan. Toinen mahdollisuus puolestaan on se, että hallitus kaatuu vuoden sisällä, ja kansa antaa uuden, mahdollisesti vahvemman mandaatin.

Kaikki uutiset vaaleista: Brittivaalit

(MTV3)

Britannian vaaleja kommentoivat ulkoministeri Alexander Stubb sekä puhelimitse europarlamentaarikko Timo Soini (Huomenta Suomi 7.5.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.