Mainos

Stubb: Kokoomuksen ajettava Suomen NATO-jäsenyyttä

Eurovaalien äänikuningas Alexander Stubb avasi tänään kampanjansa kokoomuksen puheenjohtajakisassa.

Stubb haluaa tuleviin hallituksiin vähemmän ministereitä ja lyhyemmän hallitusohjelman. jota täydennettäisiin vuosittaisilla työsuunnitelmilla.

Poliittiset valtiosihteerit Stubb valitsisi kansanedustajien joukosta.

 Itseään Stubb markkinoi uudella tavalla johtaa.

– Haluaisin tuoda politiikkaan uuden tavan johtaa. En halua juntata, en halua politikoida, en halua uhata. Haluan johtaa esimerkillä, haluan kuunnella, luettelee Stubb..

Stubbin osaamista kotimaan politiikassa on epäilty, mutta ehdokas itse uskoo oppivansa sisäpolitiikan kuviot nopeasti.

Omat tavoitteensa puheenjohtajana Stubb kiteyttää kokoomuslaisia miellyttäviin pointteihin.

– Minulla on kaksi tärkeintä tavoitetta. Ensimmäinen on voittaa eduskuntavaalit 2015 ja toinen on tehdä kokoomuslaisempaa politiikkaa, keskusta-oikeistolaista politiikkaa seuraavan hallituskauden aikana, sanoo Stubb.

Kokoomuslaisten mieliä hivelee varmasti myös Stubbin esimerkki poliittisesta johtajuudesta - olipa tavoite sitten realistinen tai ei.

– Minun mielestä on erittäin tärkeätä, että kun kokoomus kannattaa Suomen NATO-jäsenyyttä, koska se lisäisi meidän turvallisuutta ja vaikutusvaltaa, niin silloin meidän myös pitää osoittaa johtajuutta ja ajaa sitä, että seuraavalla hallituskaudella valmistellaan Suomelle NATO-jäsenyys. Ilman poliittista johtajuutta sitä ei saada aikaiseksi, linjaa Stubb.

Samalla Stubb kuitenkin vakuuttaa, että tällä hallituskaudella ei enää linjaa muuteta vaan keskitytään tehtyjen päätösten toteuttamiseen.

Stubb ei tee poliittista pesäeroa myöskään kilpailijoihinsa, elinkeinoministeri Jan Vapaavuoreen ja sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikkoon.

– Varsinaista linjaeroa ei varman tule olemaan, enemmänkin henkilöeroja. Tällä hetkellä kokoomus valitsee henkilöä. Tämä ei ole linjavaali, arvioi Stubb.

Kokoomuksen puheenjohtaja ja tuleva pääministeri valitaan puoluekokouksessa kesäkuun puolivälissä.

 

 


 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.