Mainos

Stubb kertoo pääsiäisen jälkeen ratkaisunsa

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb (kok.) kertoo pääsiäisen jälkeen lähteekö hän kisaan puolueen puheenjohtajuudesta.

- Varmaankin pääsiäisen jälkeen. Kyseessä on kuitenkin niin iso päätös, että sitä pitää tosi tarkkaan miettiä, Stubb totesi MTV Uutisten haastattelussa.

Joka tapauksessa Stubb jatkaa EU-vaalikampanjaansa.

- Ilman muuta. Ehdokaslistat on jätetty ja kampanja on täydessä käynnissä. Meillä on suunniteltu kiertue ympäri maata. Innolla lähden toistamiseen EU-vaaliehdokkaaksi, Stubb sanoo.

Stubb mielii komissaariksi. Mahdollisuuksiin vaikuttaa se, saako pääministeri Jyrki Katainen sellaisen huipputehtävän, että Suomelle siunaantuisi sen lisäksi vielä komissaarin salkku. Tällaisia tehtäviä olisivat euro-ryhmän puheenjohtajuus ja Eurooppa-neuvoston puheenjohtajuus.

- En ole hirveästi sitä miettinyt. Minusta olisi hienoa, jos pääministeri Kataiselle löytyisi merkittävä kansainvälinen tehtävä. Mikä se sitten olisi, on vaikea tässä vaiheessa arvioida. Se voisi olla huippukomissaarin paikka, Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan paikka tai euro-ryhmän puheenjohtaja. Mutta näillä on nyt turha spekuloida koska ne yleensä tapahtuu aivan viime hetkellä.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.