Mainos

Stubb kertoi leikkauslistansa Ylen Ykkösaamulle: Viisi pointtia

Pääministeri Alexander Stubb (kok.) otti Ylen Ykkösaamussa kantaa tapoihin, joilla valtion menoja tulisi leikata.

Stubbin mukaan säästöjä tulisi hakea muun muassa etuuksien jäädyttämisellä ja ansiosidonnaisen työttömyysturvan lyhentämisellä. 

Etuuksia ei Stubbin mukaan voida nostaa ensi hallituskaudella, jos samaan aikaan on tarkoitus noudattaa palkkamalttia.

– Näiden asioiden on mentävä käsi kädessä.

Lisäksi Stubb nimesi leikkauslistalleen kehitysyhteistyön ja ministerien palkat. Valtion sekä ministeriöiden toimintaa ja muuta poliittista toimintaa tulisi Stubbin mukaan ylipäänsä tehostaa ja keskittää.

Kehitysyhteistyön leikkaukset ovat Stubbin mukaan luonnollisia tilanteessa, jossa myös suomalaisten oman yhteiskunnan menoja on leikattava.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki ei kauaa aikaillut kritiikissään Stubbin listaa kohtaan. Arhinmäki kiitti Stubbia rehellisyydestä julkisella Facebook-sivuillaan.

Nato-selvitys pian

Stubb sanoi myös, että Suomen Nato-jäsenyyden hyödyt ja haitat tulee selvittää uudella selvityksellä ensi hallituskaudella. Stubbin mukaan Nato-jäsenyyden vaikutukset on selvitettävä nykyhetken perusteella.

Pääministeri sanoi kaikkien puolueiden olevan yhtä mieltä siitä, että mahdollisuutta hakea Nato-jäsenyyttä ei suljeta pois seuraavalla hallituskaudella.

Mahdollinen liittyminen Natoon vaatisi Stubbin mukaan kuitenkin poliittisen johdon ja kansan vankkumatonta tukea. Asiasta olisi Stubbin mielestä syytä järjestää kansanäänestys. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.