Stubb: Jengiä pitää auttaa

Tuhkapilven takia ulkomailla on motissa yli 10 000 suomalaista.

Ulkoministeri Alexander Stubb (kok.) vakuuttaa Suomen lähetystöjen auttavan ulkomailla pulaan joutuneita suomalaisia.

- Meillä on 98 edustustoa maailmalla. Olen antanut pysyväisohjeen, että nyt yritetään auttaa mahdollisimman paljon. Meidän pitää olla ystävällisiä, antaa sympatiaa ja empatiaa, koska tämä on palveluammatti myös ulkoasianministeriössä. Jengiä pitää auttaa, Stubb sanoo MTV3:n Huomenta Suomessa.

Stubbin mukaan lähetystöistä saa välitöntä tukea ja ohjeita paluumatkan järjestämisestä.

- Me voimme antaa informaatiota siitä, millaisia kimppakyytejä on olemassa, meillä on erilaisia facebook-yhteisöjä, ja sitten tietysti ihan vaan perusjuttuja kuten kahvia ja suihkua - suomalaisia autetaan ympäri maailmaa.

Lähetystöt neuvovat rahojen siirrossa mutta matkakassaan ei niistä saa täydennyksiä.

- Me ei olla vippikassa, että siinä mielessä emme voi tässä asiassa auttaa vaikka kuinka haluaisimme. Jos jollain on rahapula, neuvomme miten rahaa saadaan siirrettyä kotimaasta.

"Ei tuolla kivaa ole"

Stubb itse on aika huolestunut Euroopan lentotilanteesta.

- Minä korostan sitä, että meillähän on helppo olla täällä himassa. Mutta tuolla todellakin on päälle 10 000 suomalaista, joilla on sellainen rähjäinen, nuhjuinen fiilis eikä tiedä milloin pääsee kotiin. Heillä on hirveä ikävä ja kurja olla - heitä pitää voida auttaa.

Ulkoministeri pyytääkin lentoyhtiöiltä, matkanjärjestäjiltä ja ulkoministeriön työntekijöiltä ymmärrystä matkailijoita kohtaan.

- Ne ihmiset, jotka ovat toisella puolella tiskiä, niillä on oikeasti hätä - niitä pitää voida auttaa ja pitää voida palvella ystävällisesti ja konkreettisesti.

- Jos on vähän tuittuilua, se on ihan ymmärrettävää, koska ei tuolla kivaa ole, Stubb muistuttaa

Lähde: Ulkoministeriö

Katso ulkoministeri Alexander Stubbin haastattelu (Huomenta Suomi 20.4.2010)

Lue myös:

    Uusimmat