Mainos

Stubb ja Soini hiiltyivät EU:n velkakriisistä – katso tuore vaalitentti netissä

EU:n talouskriisin toimista tuli Uudenmaan vaalitentin suurin kiistakapula. Kärhämää tuli etenkin kokoomuslaisen ulkoministeri Alexander Stubbin ja perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soinin välille.

Soini väisti ensin kysymyksen siitä, ovatko EU:n kriisirahastot todella kynnyskysymys puolueen hallitukseen menolle. Soini kuittasi, että tavoitteena on enemmistöhallitus, joka torjuu velkakriisiin suunnitellut tukitoimet.

– Me emme kannata sitä, että Suomen rahoja lapioidaan sellaseen hankkeeseen miljarditolkulla joka ei tule onnistumaan. Me emme tule äänestämään missään olosuhteissa näiden rahastojen kasvattamisen puolesta emmekä myöskään tämän pysyvän vakausmekanismin puolesta.

Stubb hermostui Soinin puheisiin. Ulkoministeri piti Soinin puheita miljardeista vääristelynä ja tivasi tältä, "kuinka monta euroa me ollaan toistaiseksi annettu etelään".

Seurasi numeroiden pyörittelyä: Soinin mukaan Kreikalle on annettu lainaa toistaiseksi 600 miljoonaa. Stubb tyrmäsi väitteen. Hänen mukaansa Suomi on antanut 160 miljoonaa euroa Islannille ja 515 miljoonaa euroa Kreikalle. Suomi on myös saanut 10 miljoonaa takaisin korkotuottona.

– Timo, sä saat vapaasti kritisoida, mutta älä vääristele äläkä hämmennä, Stubb kiihtyi.

Jungner turhautui: Vesimeloneja ja sankaritarinaa

SDP:n puoluesihteeri Mikael Junger taas kritisoi perussuomalaisten ja kokoomuksen tapaa puhua koko asiasta. Faktojen sijaan puheissa on Jungnerin mielestä populismia eli "kaikenlaista vesimelonia" ja "sankaritarinaa".

Jungner, ympäristöministeri Paula Lehtomäki (kesk.) ja oikeusministeri Tuija Brax (vihr.) hyväksyivät EU-tukirahastot vähintään varauksin. Esimerkiksi Braxin mukaan on aika hyväksyä "Paasikiveläiseen tapaan" tosiasiat.

Rahastot jakoivat myös Uudenmaan vaalipiirin ehdokkaista koostuvan yleisön aivan kahtia.

Uudenmaan vaalitentti on nähtävissä Katsomossa.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.