Mainos

Stubb: Ilmatilaloukkaukset selvitetään tarkasti

Pääministeri Alexander Stubb (kok.) ei suostu kommentoimaan arviota, jonka mukaan Venäjän tekemät ilmatilaloukkaukset johtuisivat Suomen ja Naton tekemästä isäntämaasopimuksesta.

Venäläiskoneen epäillään loukanneen Suomen ilmatilaa Porvoon edustalla tänään puolenpäivän aikaan. Kyseessä on jo kolmas tapaus viikon sisällä. Edellinen epäilty ilmatilaloukkaus tapahtui maanantaina ja toinen vahvistettu viime lauantaina.

Stubbin mukaan on kuitenkin selvää, että kolme tapausta viikossa kertoo jonkinasteisesta tahallisuudesta.

– En lähde pohtimaan näiden (Nato-arvioiden) sielunmaailmaa sen tarkemmin. Se on ilman muuta selvää, että jos viikon sisään tulee kolme ilmatilaloukkausta, niin tuskinpa ne ovat sattumaa, Stubb toteaa MTV:n Kymmenen uutisissa.

– Jokainen ilmatilaloukkaus selvitetään ensin tarkalleen, sitten keskustellaan Venäjän suurlähetystön kanssa Helsingissä ja sitten loppupeleissä otetaan tarvittaessa poliittinen yhteydenotto (Venäjään). 

"Kaikki on Venäjästä kiinni"

Saksan liittokanslerin Angela Merkelin mukaan EU-johtajat keskustelevat uusista Venäjän vastaisista talouspakotteista viikonloppuna.

Stubb ei kuitenkaan usko, että EU asettaa uusia talouspakotteita Venäjää vastaan ainakaan vielä huomisen aikana.

– Enpä usko, että EU tulee päättämään minkäänlaisista pakotteista huomenna, vaan jatketaan keskusteluja tilanteen edetessä. Kaikkihan on Venäjästä kiinni - emme me aseta talouspakotteita sen takia, että ne tuntuvat hyviltä tai yritämme vaurioittaa taloutta. Ne asetetaan sen takia, että Venäjä tekee väärin.

Pääministerin mukaan talouspakotteet ja neuvottelut ovat toimineet hyvin Ukrainan kriisissä, vaikka tilannetta ei olekaan saatu vielä ratkaistua.

– Euroopan unionilla tai länsimailla ei ole oikeastaan muita instrumentteja kuin nämä pehmeät kauppainstrumentit. Minun mielestäni pakotteet ovat jo toimineet. Olemme nähneet aika kovia iskuja Venäjän taloudelle ja minun mielestäni Venäjän toiminta on ainakin asteittain ollut huomattavasti diplomaattisempaa ja parempaa. Pakotteiden tarkoituksena on löytää diplomaattinen ratkaisu.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.