Mainos

Suomelta vihreää valoa Kreikan kolmannelle tukipaketille

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) kertoo, että eduskunnan suuri valiokunta on antanut hallitukselle valtuudet hyväksyä Kreikan kolmas tukipaketti. Paketti olisi kooltaan yhteensä runsaat 80 miljardia euroa.

Stubbin mukaan ensimmäisen rahoituserän hyväksyminen edellyttää 47 ehtoa niin sanotun troikan eli Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n, Euroopan keskuspankin ja Euroopan komission neuvottelemasta kokonaisuudesta.

Stubb sanoo, että jos ratkaisu uuden tukipaketin myöntämisestä syntyy huomenna, ensimmäinen lainaerä olisi arviolta 26-43 miljardia euroa. Toinen vaihtoehto on pienemmän, niin sanotun siltarahoituksen myöntäminen Kreikalle. Stubbin mukaan Suomelle käyvät nämä molemmat vaihtoehdot.

Stubb sanoo, että Suomi pyrkii tekemään kaikkensa, jotta Kansainvälinen valuuttarahasto IMF saadaan mukaan Kreikan uuteen tukiohjelmaan. Helpotuksia Kreikan velkoihin vaativa IMF tekee päätöksen osallistumisestaan vasta lokakuussa.

Eduskunnan suuri valiokunta äänesti Suomen kannasta, sillä oppositiopuolue SDP:n mielestä Kreikan talouskasvua pitäisi tukea enemmän eikä lainaehtoja saisi helpottaa.

Euromaiden valtiovarainministerit keskustelevat Kreikan kolmannesta tukipaketista huomenna Brysselissä. Alustava sopu Kreikan ja sen lainoittajien välillä syntyi toissapäivänä. Kreikan parlamentin on tarkoitus äänestää tukipaketista myöhään tänä iltana.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.