Mainos

Stubb: EU-nimitykset arpapeliä

Lissabonin sopimus on ulkoministeri Alexander Stubbin (kok.) mielestä iso juttu: EU saa presidentin, ulkoministerin, oikeushenkilöllisyyden ja turvatakeet.

Talouspuolella EU on ollut jo iso tekijä, mutta ulko- ja turvallisuuspuolella on MTV:n Huomenta Suomessa vierailleen Stubbin mukaan petraamisen varaa.

- Olen erittäin iloinen, että kahden suomalaisen nimet, Olli Rehnin ja Paavo Lipposen, pyörivät kansainvälisissä keskusteluissa ehdokkaina EU:n suurin virkoihin. Olli Rehn on erittäin hyvä ulkosuhdekomissaari ja hoitanut laajentumisasiat erinomaisesti.

- Lopussa tämä on todellista arpapeliä. Siellä voi olla kuusi nimeä, jotka pyörii: joku torpataan ja sitten joku muu torpataan, koska se on etelästä, tai koska se on konservatiivi tai koska se on liian raju. Ja sitten yhtäkkiä siellä on yksi ehdokas, joka on jäljellä.

Valtionpäämiehet tekevät nimityksen, mutta Stubb veikkaa, ettei yhtään sellaista nimitysehdokasta tule, jolla ei ole Ranskan, Saksan ja Ison-Britannian tukea. Kun nimitys on tehty, se hyväksytään tai hylätään Euroopan parlamentissa.

Katso ulkoministeri Alexander Stubbin haastattelun ensimmäinen osa (Huomenta Suomi 6.10.2009)

Katso ulkoministeri Alexander Stubbin haastattelun toinen osa (Huomenta Suomi 6.10.2009)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.