Mainos

Stubb: EU:lta ei uusia pakotteita Venäjää vastaan

Pääministeri Alexander Stubb (kok.) ei näe tällä hetkellä tarvetta lisäpakotteille Venäjää vastaan.

Stubb sanoo, että EU:n huomenna alkavasta huippukokouksesta ei ole tulossa päätöksiä lisäpakotteista.

Pääministerin mukaan EU:n pakotelinjaa ei ole kuitenkaan syytä muuttaa Venäjän vaikean taloustilanteen vuoksi. Stubb sanoo, että talouspakotteet ovat poliittinen instrumentti, jota on käytetty koska Venäjä on tehnyt väärin.

Stubb arvioi, että Venäjän vaikea taloustilanne heijastuu jossain muodossa Itä-Ukrainan turvallisuustilanteeseen, mutta ei näe tässä vaiheessa suoranaista uhkaa Itämeren alueella.

"Venäjän kansa voi syödä kaalia pitkään"

Pääministeri Alexander Stubbin mukaan merkit viittaavat siihen, että tilanne on samantyyppinen kuin vuonna 1998, jolloin venäläisten yritysten kanssa oli vaikea tehdä kauppaa ja investoinnit pakenevat Venäjältä. Stubb sanoo, että Suomen talouden kannalta tämä on huolestuttava kehityssuunta.

Stubb kertoo, että 1998 talouskriisin jälkeen Venäjällä valtaa keskitettiin presidentille, ja valtio otti yritystoimintaa huostaansa. Hän sanoo, että on kuitenkin vaikea nähdä mitä nyt tapahtuu.

Stubb ei lähde ennakoimaan sitä, voisiko Venäjän kansa nousta kapinaan johtoa vastaan vaikean taloustilanteen vuoksi.

– Joku on joskus viisaasti sanonut, että venäläiset ovat tottuneet myös syömään kaalia pitkään. Venäläiset ovat siinä mielessä vahvaa kansaa, että voivat myös pitkän kärsimyksen sietää, sanoo Stubb.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.