Mainos

Stubb: Ei lisäjoukkoja Afganistaniin

Suomi aikoo vetää Afganistanin vaaleja turvanneet joukkonsa kotiin lähiviikkoina. Ulkoministeri Alexander Stubb kertoi asiasta tänään EU:n ulkoministerikokouksessa.

Suomen 200 sotilaan ryhmästä 80 on Afganistanissa pelkästään presidentinvaaleja turvaamassa, ja heidät on tarkoitus kotiuttaa muutaman viikon kuluessa, kunhan vaalien mahdollinen toinen kierros on käyty.

Suomalaisia lisäjoukkoja alueelle ei tällä hetkellä edes harkita. Stubbin mielestä tilanne on sotilaiden määrällä mitattuna tasapainoinen. Hän ennakoi, että pitkällä aikatähtäimellä Suomi pikemminkin vähentää sotilaallista siviilikriisinhallintaa Afganistanissa.

Stubb kuitenkin korostaa, että tämän päivän traagiset tapahtumat Afganistanissa ovat osoitus siitä, että siviilikriisinhallintaa tarvitaan maassa.

- Tämän päivän tapahtuma oli traaginen, mutta myös osoitus siitä, että meidän täytyy jatkaa Afganistanissa, sillä tällaisia tilanteita ei pidä päästä sattumaan, Stubb linjasi.

Stubbin mukaan Naton tuhoisa pommi-isku Afganistanissa tulee varmasti vaikuttamaan keskustelun sävyyn parhaillaan käynnissä olevassa ulkoministerikokouksessa.

(MTV3)

Lue myös:

Katso Alexander Stubbin koko haastattelu. Toimittajana Kari Lumikero.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.