Mainos

Stubb: Borg tarjoutui itse raportin tekijäksi

Pääministeri Alexander Stubb (kok.) sanoo, ettei valtiovarainministeri Antti Rinteen (sd.) kritiikki Anders Borgin kutsumisesta talousraportin tekijäksi haittaa.

Stubb kommentoi asiaa talousneuvoston ja oppositiopuolueiden puheenjohtajien yhteisen kokouksen jälkeen virka-asunnollaan Kesärannassa.

– Ymmärrän sen poliittisen seksikkyyden, että haetaan jonkinnäköistä vastakkainasettelua. Minusta tähän maailman mahtuu monta raporttia, Stubb sanoi.

Stubbin mukaan Ruotsin entinen valtiovarainministeri Borg otti häneen yhteyttä Ruotsin vaalien jälkeen ja kertoi, ettei ole enää hakeutumassa mihinkään poliittisiin tehtäviin. Suurena Suomen ystävänä hän tarjoutui tarvittaessa avuksi tai osallistumaan jollain tavalla suomalaiseen talouskeskusteluun.

– Silloin ajattelin pääministerinä, että tuosta nappaan muutamassa sekunnissa kiinni, tekstasin, soitin ja rupesimme keskustelemaan siitä, millaista yhteistyötä voitaisiin tehdä, Stubb kertoi.

Rinne kritisoi eilen raportin tilaamista Borgilta. Hän katsoi, että Suomella olisi kotimaisiakin asiantuntijoita, joilta raportti lähitulevaisuuden talouspolitiikasta olisi ollut järkevä tilata.

Rinne ei osallistunut talousneuvoston ja oppositiojohtajien tapaamiseen, koska oli vielä Brysselissä. Myöskään perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ei ollut Kesärannassa, jossa keskeisten ministerien ja työmarkkina- ja muiden etujärjestöjohtajien lisäksi olivat paikalla keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä, vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki ja vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.