Mainos

Stubb: Afganistanista vetäytymiseen menee 3-6 vuotta

Ulkoministeri Alexander Stubbin (kok.) mukaan Suomi vetäytyy Afganistanin Isaf-operaatiosta heti kun vastuu turvallisuudesta saadaan siirrettyä maan omille turvallisuusjoukoille. Hänen mukaansa hallituksen ja presidentin yksiselitteinen tavoite on, että joukkoja ei ole Afganistanissa enää muutaman vuoden päästä.

- Se muutama vuosi voi tarkoittaa kolme, neljä, viisi, kuusi vuotta. Mitä nopeammin pääsemme sieltä pois ja kokonaisvaltainen tulos on saatu aikaan, sen parempi, Stubb arvioi.

Hän muistutti, että myös siviilikriisinhallinnalla ja kehitysyhteistyöllä on suuri merkitys.

Kansanedustaja Erkki Tuomioja (sd.) sanoi aiemmin, että Suomen tulee kyseenalaistaa, kannattaako jatkaa osallistumista Nato-johtoiseen Isaf-operaatioon Afganistanissa.

Entinen ulkoministeri sanoi tiukkasanaisessa puheenvuorossaan Presidenttifoorumissa, että operaation luonne on liiaksi muuttunut sen perustamisvaiheesta eikä Suomi voi enää olla varma siitä, että osallistuminen operaatioon edistää vakautta ja ihmisoikeuksia.

- Talebanien paluu valtaan tarkoittaisi huonompaa tilannetta kuin nyt. Mutta olisiko jonkinlainen sodan ja summittaisen tappamisen lopettaminen neuvotteluteitse silti nykytilaa parempi? Tuomioja kysyi.

Tuomioja painotti, että Suomen kaltaisen maan on tarkasti arvioitava, mihin sotilaallisen kriisinhallinnan niukat resurssit kohdistetaan.

(MTV3 - STT)

Katso Vesa Kallionpään juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.