Mainos

Stubb: Afganistaniin on vaikea saada väkeä

Ulkoministeri Alexander Stubbin mukaan Suomi ei ole muutamassa strategiaa Afganistanin ISAF-operaation suhteen. Näillä näkymin Afganistaniin lähetetään muutamia sotilaita lisää, enimmillään 15. Heistä suurin osa on kouluttajia.

Paikallisille vastuuta siirtäviä kouluttajia aletaan etsiä melko pikaisesti. Tämä ei ole kuitenkaan Stubbin mukaan erityisen helppoa.

- Afganistaniin on vaikea saada väkeä, Stubb toteaa.

Mikäli joukkoja haluttaisin lähettää enemmän, Suomen linjausta operaation suhteen on muutettava.

- Meillä on perjantaina Naton ISAF-kokous, jossa näitä sitoumuksia käsitellään. Suomen peruslinjaan ei kuitenkaan ole tällä hetkellä tulossa muutosta.

Stubb kertoo olevansa operaation suhteen pitkälti samoilla linjoilla kuin Yhdysvaltain presidentti Barack Obama. Afganistanissa on siirrettävä vastuuta afganistanilaisille.

- Ensin hoidetaan turvallisuus, sitten koulutetaan afganistanilaisia ja kolmanneksi panostetaan siviilikriisinhallintaan.

Halonen kaipaa laajempia suunnitelmia

Myös presidentti Tarja Halosen mukaan Suomella ei olisi näillä näkymin syytä muuttaa linjaansa. Hän kaipailee laajempaa kokonaiskuvaa koko operaation tulevaisuudesta ja Naton yhteisestä Afganistan-strategiasta.

Halosen mukaan Suomi tekee voitavansa Afganistanin kriisin laukeamiseksi.

(MTV3)

Katso Pauli Poutasen juttu

PRESIDENTTI EI LUVANNUT LISÄJOUKKOJA

ULKOMINISTERI LUPAA VAIN MUUTAMAN KOULUTTAJAN

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.