Mainos

STTK varoittaa puuttumasta lakko-oikeuteen

STTK:n puheenjohtaja Mikko Mäenpää muistuttaa, että uusi hallitus ei voi toteuttaa kaikkia vaalilupauksia. Liitto toivoo, että veronkevennykset kohdennettaisiin työn verotukseen.

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK varoittaa tulevaa hallitusta rajoittamasta työtaisteluoikeutta. Järjestö haluaa kuitenkin hyvää yhteistyötä hallituksen kanssa.

Järjestön puheenjohtaja Mikko Mäenpää toivoo, että tuleva pääministeri kutsuu työmarkkinaosapuolet keskusteluihin pian uuden hallituksen nimittämisen jälkeen. Mäenpää pitäisi myös järkevänä, että mahdollisuudet tupoon selvitetään.

- Suomen työllisyyden ja kilpailukyvyn kannalta on erityisen tärkeää mitoittaa palkankorotukset oikein. Työmarkkinakierroksen suhteen ei ole viisasta nyt sulkea mitään vaihtoehtoa pois, Mäenpää sanoo.

Mäenpään mukaan hallituksella ei ole varaa kaikkiin vaalien alla annettuihin lupauksiin. Veronkevennysten pitää painottua työn verotukseen.

- Ensisijaista on huolehtia palveluista ja julkisen sektorin palkkakilpailukyvyn turvaamisesta. Sen jälkeen ovat vuorossa veroratkaisut, mutta kaikkia veroja ei voida keventää, Mäenpää sanoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.