Mainos

STTK väläyttää: Eläkeiän nosto mahdollinen

Toimihenkilöitä edustava STTK sanoo pitävänsä eläkeiän nostamista mahdollisena, jos tietyt muut työelämää koskevat ehdot saadaan kuntoon.

Puheenjohtaja Antti Palola toteaa, että työuria on saatava pidennettyä tilanteessa, jossa eliniän odote on noussut ja palveluiden ja eläkkeiden rahoituksesta on huolehdittava.

– On tunnustettava tosiasiat, ja siksi vanhuuseläkeiän nostamiseen on jollakin aikavälillä varauduttava, Palola sanoi puhuessaan STTK:n edustajistossa.

Hänen mielestään eläkeiän noston edellytys on, että työssä jatkamisen mahdollisuudet aidosti paranevat. Tämä tarkoittaa muun muassa joustoja ja turvaa ikääntyville työntekijöille.

Eläkeiän nostaminen edellyttää STTK:n mukaan myös, että työelämän laadullisissa asioissa otetaan edistysaskelia ja työeläkkeiden rahoituksesta päästään sopuun pitkäaikaisesti ja sitovasti.  

SAK:n Lyly vaatii eläkeindeksien leikkauksen perumista

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly (sd.) vaatii, että hallituksen kehysriihipäätös eläkeindeksien leikkaamisesta perutaan tai vähintään muutetaan väliaikaiseksi.

Lyly sanoi SAK:n valtuuston kokouksessa Nurmijärvellä, että jos indeksileikkausta ei muutetta oikeudenmukaisemmaksi, SAK joutuu suurella todennäköisyydellä nostamaan asian myös käynnissä olevaan eläkeneuvottelupöytään.

Lylyn mielestä hallituksen pitäisi uuden pääministerin johdolla päivittää kesällä hallitusohjelmaansa, koska taloustilanne on muuttunut. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.