Mainos

STTK vaatii lisää painoa EU:n työllisyyspolitiikkaan

Toimihenkilöjärjestö STTK vaatii, että työllisyys on nostettava tärkeimmäksi asiaksi EU:n Amsterdamin huippukokouksessa kesäkuussa. STTK:n mielestä EU:n perussopimukseen on saatava työllisyyspolitiikkaa koskevat määräykset, joiden perusteella jäsenmaiden valtiovarainministerit ottaisivat työllisyyden nykyistä paremmin huomioon päättäessään talouspolitiikan linjoista.

Myös työministereiden muodostaman ministerineuvoston asemaa tulisi kehittää ja yhteistoimintaa lisätä valtiovarainministereiden muodostaman neuvoston kanssa.

-EU:n työllisyyspolitiikan vahvistaminen ei kuitenkaan muuta sitä, että jäsenmailla on ensisijainen vastuu työllisyyden hoidosta. Unionitasolla tarvitaan kuitenkin määräyksiä, jotta työllisyys otettaisiin nykyistä paremmin huomioon talouspoliittisessa päätöksenteossa, STTK:n kannanotossa sanotaan.

Myös Emuun liittyvässä vakautussopimuksessa pitäisi ottaa työllisyys paremmin huomioon kuin komissio tässä vaiheessa esittää. STTK ehdottaa, että työministerien neuvosto voisi käsitellä jäsenmaiden vuotuisia vakautusohjelmia työllisyyden kannalta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.