Mainos

STTK vaatii järeää elvytyspakettia

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK haluaa tupon rinnalle järeän elvytyspaketin.

STTK

STTK:n johtajan Matti Hynysen mukaan seuraava tuloratkaisu ja ensi vuoden valtion talousarvio ratkaisevat työllisyyskehityksen. Jos maan hallitus pitää kiinni työllisyystavoitteistaan, on hänen mielestään järeiden päätösten aika.

- Toinen vaihtoehto on, että työllisyystavoitteesta luovutaan ja nostetaan kädet pystyyn, hän varoitti.

Hän uskoo, että tuloratkaisulla ja hallituksen elvytyspaketilla saadaan käänne parempaan. Hynynen evästi ensi viikon valtiovarainministeriön budjettineuvotteluja ja elokuun puolessa välissä pidettävää koko hallituksen budjettiriihtä muistuttamalla, että veroratkaisut on jätettävä auki. Talouden elvytystoimia tulee kuitenkin pikaisesti valmistella.

- Tulevaisuuden talouskasvun varmistamiseksi on on tärkeää huolehtia infrastruktuurin kunnosta ja osaamisen kehittämisestä. Suhdanteiden ollessa edelleen epävarmoja on tuettava talouskasvua ja hoidettava työllisyyttä julkisilla investoinneilla, hän huomautti.

Hynynen vaatii, että julkiset investoinnit teihin, rautateihin ja tietoverkkoihin on viipymättä aloitettava. Samaten tulisi tutkimus- ja tuotekehityspanostuksia voimallisesti kasvattaa. Hän myös muistutti, että Suomen kilpailukyky haetaan tulevaisuudessa yhä enemmän huippuosaamisesta, joten tutkimus- ja tuotekehityspanostusten kohdentumista ja vaikuttavuutta tulee edelleen parantaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.