Mainos

STTK: Tuponeuvotteluja jatkettava heti

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK vaatii tuponeuvottelujen pikaista jatkamista. STTK:n hallitus käsitteli neuvottelujen jatkamista ylimääräisessä kokouksessaan aamulla. Neuvottelut keskeytyivät viime yönä, sillä palkankorotuksia koskevissa neuvotteluissa ei edistytty.

Mikko Mäenpää

STTK:n hallituksessa saatiin selvitys työyhteisöjen kehittämiseen liittyvissä laadullisissa kysymyksissä saavutetuista neuvotteluratkaisuista sekä joustaviin työaikoihin liittyvissä asioissa. STTK:n puheenjohtaja Mikko Mäenpää hämmästeli työnantajien nuivaa asennetta tavallisille palkansaajille tärkeisiin uudistuksiin ja palkkauksen tason nostamiseen. Samaan aikaan tuloerot ovat kasvaneet suurimmaksi kolmeen vuosikymmeneen, yritysten tulokset kasvaneet ja valtion sekä kuntien talous on saatu kuntoon. Nyt on oikeudenmukaisen palkkaratkaisun ja tulonjaon vuoro, Mäenpää vaati.

STTK korostaa, että keskeiset asiat ovat edelleen sopimatta eikä niitä ole päästy edes käsittelemään. Listalla on mm. palkkaratkaisun rakenne ja palkankorotuksen taso. STTK ajaa miesten ja naisten palkkaeroja hillitsevää naispalkkaerää ja kannattaa palkankorotuksissa markoista ja prosenteista muodostuvaa yhdistelmä- tai sekalinjaa.

Muita tärkeitä avoinna olevia asioita ovat mm. helatorstaivapaa, indeksiehto sekä ansiokehityslauseke, luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen asema, tulos- ja voittopalkkioiden pelisäännöt, sosiaali- ja terveydenhuollon resurssit sekä valtion palkkojen budjetointi. STTK pitää lisäksi tärkeänä työttömyysturvan tason nostoa ja sovitellun päivärahan eräiden epäkohtien korjausta. STTK:n hallitus kokoontuu seuraavan kerran keskiviikkona puolilta päivin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.