Mainos

STTK tavoittelee lisää ostovoimaa

Toimihenkilöiden keskusjärjestö STTK tavoittelee tupo-kierroksella palkka- ja veroratkaisua, joka lisäisi palkansaajien ostovoimaa yhteensä yli 5 prosenttia kahtena sopimusvuotena. Järjestö julkisti tavoitteensa tänään.

STTK laskee palkka- ja verovaatimustensa lisäävän palkansaajien ostovoimaa ensi vuonna 2,5 prosentilla ja seuraavana vuonna 3 prosentilla. SAK:n alkuviikosta esittämissä tavoitteissa vaadittiin 2 prosentin ostovoiman korotusta molemmille vuosille. STTK:n vaatimukset eroavat SAK:n esittämistä lukemista myös siten, että ne painottuvat palkankorotusten sijasta enemmän verohelpotuksiin. Ne kohdistuvat myös enemmän keskituloisten ostovoiman lisäämiseen.

STTK:n puheenjohtaja Esa Swanljungin mukaan STTK:n ja SAK:n esitysten kustannusvaikutukset ovat lähellä toisiaan, ja STTK:n kustannukset työnantajille ovat SAK:n vaatimusta pienemmät. Ero johtuu Swanljungin mukaan mm. 0,6 prosentin naispalkkaerän ajoittumisesta loppuvuodelle.

TT: STTK:n tavoite ei tue työllisyyttä

Teollisuuden ja työnantajain keskusliiton TT:n mielestä STTK:n palkkatavoite ei tue matalaa inflaatiota eikä työllisyyden ja talouden kasvua. TT arvioi, että työvoimakustannukset nousivat esityksellä ensi vuonna runsaat 4 prosenttia. TT laskee STTK:n esittävän selvästi suurempia veroalennuksia kuin SAK.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.