Mainos

STTK syyttää kuntia lain rikkomisesta

Määräaikaisuus on STTK:n mukaan erityisesti nuorten naisten vakava ongelma. Ongelmia voitaisiin järjestön mielestä helpottaa sekä lain noudattamisella että hyvällä henkilöstöpolitiikalla.

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK syyttää kuntia lain rikkomisesta määräaikaisen työvoiman käytössä. STTK:n työmarkkinayksikön johtaja Markku Salomaa sanoo, että kuntasektorin työntekijöistä 25 prosenttia on määräaikaisessa palvelussuhteessa. Näin suurta määräaikaisuuksien määrää ei hänen mukaansa voi sijaistarpeella laillisesti perustella.

Lain mukaan sijaisuus voi olla laillinen määräaikaisuuden peruste, mutta pysyvä sijaisuustarve kieltää määräaikaisuuksien käytön.

- Tässä kulminoituu kuntien ja myös esimerkiksi yliopistojen ongelma. Työnantajilla on monissa tapauksissa jatkuva sijaisuustarve, mutta siitä huolimatta käytetään määräaikaisia. Tämä ei ole laillista.

STTK:ssa korostetaan määräaikaisuuksien olevan erityisesti nuorten naisten vakava ongelma. Se vaikuttaa muun muassa lainansaantiin, perheen perustamissuunnitelmiin ja yleisesti ihmisten hyvinvointiin ja elämänlaatuun.

Ongelmia voitaisiin järjestön mielestä helpottaa sekä lain noudattamisella että hyvällä henkilöstöpolitiikalla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.