Mainos

STTK: osa-aikaeläkkeen ikärajaksi pysyvästi 56 vuotta

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK vaatii, että osa-aikaeläkkeen ikäraja vakiinnutetaan pysyvästi 56 vuodeksi. STTK muistuttaa tämänpäiväisessä kannanotossaan, että osa-aikaeläkkeen alaikärajan alentaminen 56 vuoteen on osoittautunut oikeaksi toimeksi.

-Alhaisempi ikäraja on toteutetun muutoksen jälkeen tehnyt osa-aikaeläkkeestä todellisen eläkevaihtoehdon ja vähentänyt täysimääräisiä varhaiseläkkeitä - ja samalla tuntuvasti myös eläkemenoja.

STTK uskoo, että työkyvyttömyyseläkkeet vähenevät osa-aikaeläkeuudistuksen ansiosta. Osa-aikaeläkkeen mahdollisuus 56 vuoden iässä on järjestön mukaan alentanut välillisesti myös sairausvakuutuksen menoja.
-Osa-aikaeläkeoikeutta käyttäneet palkansaajat antavat yhä edelleen osaamisensa työmarkkinoille, korostaa STTK kannanotossaan.

STTK valittaa myös, että työnantajan tietoinen ikäsyrjintä työmarkkinoilla ei ole vähentynyt, vaikka syrjinnän kieltävä laki on tullut voimaan. Se pitää välttämättömänä ikääntyneiden palkansaajien aseman pikaista parantamista. Syrjintäkiellon valvontaa on sen mielestä tehostettava.

Yhtenä keinona vähentää ikäsyrjintää STTK pitää työnantajien taloudellisen vastuun tuntuvaa lisäämistä ikääntyneiden palkansaajien työttömyysturvan rahoituksessa ja työllistämistoimien kustannusten kattamisessa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.