Mainos

STTK:n Palola hallituspalkkioista: Eliitti irtaantunut palkansaajan arjesta

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n puheenjohtaja Antti Palola ihmettelee valtionyhtiöiden hallituspalkkioiden korotusesityksiä.

Palolan mukaan korotukset eivät sovi tällaisiin aikoihin, jolloin vaaditaan palkansaajilta palkkamalttia ja irtisanotaan työntekijöitä.

– Ehkä tämä on myös elävä esimerkki siitä, että suomalaiseen yhteiskuntaan on muodostunut eliitti, joka koostuu yritysjohtajista ja muista, joka on irtaantunut tavallisen kansalaisen arjesta, Palola jyrähtää MTV Uutisten haastattelussa.

Fortumin ja Neste Oilin hallituspalkkioihin on esitetty enimmillään 20-27 prosentin korotuksia. Korotuksia on puolustettu muun muassa sillä, että hallituksiin on saatava parhaat henkilöt.

STTK:n Palola epäilee perustelua.

– Luulen, että tämä on konsulttien luoma illuusio, että meillä pitää seurata jotain kansainvälistä kehitystä niin yritysjohtajien kuin hallitustenkin palkkioissa. En ole havainnut, että meillä ei päteviä ihmisiä saataisi hallituksiin, sanoo Palola.

Palola sanoo, että nykyisellä tasollaankin hallituspalkkiot ovat niin korkeat, että ne ovat tavallisen palkansaajan näkökulmasta tähtitieteellisiä.

Neste Oilin nimitystoimikunta esittää, että hallituksen puheenjohtajan palkkio nousisi 66 000 eurosta 84 000 euroon ja jäsenten 35 400 eurosta 42 000 euroon vuodessa.

Fortumin hallituksen puheenjohtajan vuosipalkkio nousisi 75 000 eurosta 90 000 euroon ja jäsenten 40 000 eurosta 45 000 euroon vuodessa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.