Mainos

STTK:n Junttila: Metsäalan investoitava kotimaahan

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n pääsihteeri Seppo Junttila haluaisi Suomen metsäteollisuuden investoivan uuteen tehtaaseen, joka rakennettaisiin Haapajärven seudulle tai Kajaaniin. Junttila esittää lisäksi toimihenkilöiden edunvalvonnan tehostamista metsäalalla.

Junttila huomautti tänään Metsäalan toimihenkilöliiton kokouksessa Kajaanissa, että laajennusinvestointeja ja uusia tehtaita on tehty etupäässä Keski-Eurooppaan ja Kaukoitään. Hänen mielestään ulkomaille suuntautuvien investointien rinnalle ja sijallekin tulisi tehdä pitkän tähtäimen panostus kotimaan raaka-aineiden täysimittaiseksi hyödyntämiseksi. Junttila korosti, että Suomen metsät kasvavat jatkuvasti enemmän kuin niitä hakataan. Samanaikaisesti Suomeen tuodaan myös puuta Venäjältä.

Puheessaan Junttila esitti lisäksi toimihenkilöiden edunvalvonnan tehostamista metsäalalla. Sitä varten voitaisiin muodostaa neuvottelurengas, johon kuuluisivat STTK-laiset Metsäalan toimihenkilöliitto METO, Teknisten liitto, Teollisuustoimihenkilöiden liitto, Ahtaus- ja huolinta-alan tekniset, Laivanpäällystöliitto ja Konepäällystöliitto.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.