Mainos

STTK:n Junttila: Ikäsyrjintä estettävä lailla

STTK:n pääsihteeri Seppo Junttila vaatii, että ikääntyneen työntekijän syrjintä on estettävä lailla. Junttilan mukaan laki estäisi ammattitaitokuilun syntymisen rohkaisemalla vanhemmat ikäluokat takaisin työelämään.

Junttila ulottaisi lain koskemaan työhönoton ja irtisanomisen lisäksi uralla etenemistä, koulutusta, palkkausta ja muita työsuhteen ehtoja. Näyttövelvollisuus siitä, ettei ikäsyrjintää ole tapahtunut, olisi työnantajalla.

Junttilan mukaan Suomessa irtisanottu yli 50-vuotias ei poikkeustapauksia lukuun ottamatta saa uutta työpaikkaa. Pitkäaikaistyöttömistä vain noin kolme prosenttia on saanut uuden työpaikan ja heistäkin vain 0,5 prosenttia ilman tukitoimia.

Suomessa käydään parhaillaan julkista keskustelua ikääntyneiden palkansaajien eläkkeelle siirtymisiän nostamiseksi usealla vuodella. Junttila uskoo, että asian avainkysymys on ikääntyneiden henkilöiden työsuhteiden säilyminen ja työnsaanti.

Selkein, vaikuttavin ja ehkä myös ainoa keino asian hoitamiseksi on Junttilan mukaan edellä mainittu erityislaki ikääntyneen työntekijän suojelemiseksi. Sen valmistelu tulisikin vaalien jälkeen käynnistää viivytyksettä, Junttila toteaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.