Mainos

STTK: Lakko-oikeutta ei saa rajoittaa

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n hallitus tyrmää sisäministeri Jan-Erik Enestamin esittämän ajatuksen palomiesten lakon kaltaisten työtaistelujen rajoittamisesta.

STTK:n mukaan lakkojen kieltäminen lailla ja niiden lopettaminen pakkokeinoin ei kuulu demokratiaan ja oikeusvaltioon. Liitto katsoo, että lakko-oikeuden tulee olla kaikilla palkansaajilla yhtäläinen. Enestam esitti eilen, että ainakin ihmisten turvallisuuden kannalta välttämättömien suojelutöiden järjestäminen tulisi turvata lakko-oikeuteenkin puuttumalla.

STTK muistuttaa, että myös sisäministeri on lakossa osapuolena maan palo- ja pelastustoimesta vastavana ministerinä. Liiton mukaan ammattiyhdistysliike on suhtautunut lakkoihin vastuullisesti ja lakkojen sekä niissä menetettyjen työpäivien määrä on Suomessa laskenut. STTK katsoo kannanotossaan, että merkittävin syy lakkojen määrän vähenemiseen on ollut neuvottelujärjestelmien ja -suhteiden kehittyminen.

STTK:n hallitus muistuttaa, että työriidalla on kaksi osapuolta, ja vetoaa molempia osapuolia tyydyttävän neuvottelutuloksen saamiseksi mahdollisimman nopeasti.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.