Mainos

STTK ja Perheyritysten liitto: Perintöveroa kevennettävä

Järjestöt ovat huolissaan kotimaisten yrittäjien vähenemisestä. Sekä yritysten että luonnollisten henkilöiden perintöverotuksen kohtuullistamista selvittämään perustetaan yhteinen työryhmä.

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK ja Perheyritysten liitto haluavat keventää perintöverotusta. Järjestöt aikovat perustaa yhteisen työryhmän selvittämään, miten sekä yritysten että luonnollisten henkilöiden perintöverotusta voitaisiin kohtuullistaa puolisoiden ja lasten osalta.

Syynä ay-liikkeen tukeen yrittäjille on huoli kotimaisten yrittäjien vähenemisestä. STTK:n puheenjohtajan Mikko Mäenpään mukaan ulkomainen omistus ja niin sanottu tytäryhtiötalous johtavat henkilöstölle huonompaan kehitykseen.

Perintöverotuksen uudistaminen on tarpeen sukupolvenvaihdostilanteissa, joissa seuraavalla sukupolvella voi olla kiusaus myydä vanhempiensa yritys. Liiketoiminnan siirroissa säilyy keskimäärin viisi työpaikkaa, kun taas uudet yritykset työllistävät keskimäärin vain kaksi ihmistä.

Perheyritysten liiton hallituksen puheenjohtajan Janne Timosen mukaan yhteistyön tiivistämiselle on nyt sosiaalinen tilaus. Tavoitteena on, että yhteistyön hedelmät päätyvät seuraavan hallituksen ohjelmaan.

Perheyritysten liitto aloitti vastaavanlaisen hankkeen hiljattain myös SAK:n kanssa. STTK:n kanssa yhteisiä intressejä saattaa olla enemmän, sillä sen jäseninä on noin 12 000 yksinyrittäjää. Yrittäjät puolestaan ilmoittavat tukevansa ay-liikkeen, työnantajien ja valtiovallan yhteistyötä työmarkkina-asioissa. Perheyritysten liittoon kuuluu yli 240 jäsenyritystä, ja ne työllistävät 130 000 ihmistä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.