Mainos

STT:n Räsäs-juttu syyteharkintaan

Keskusrikospoliisi on päättänyt tutkimuksensa hiihtäjä Jari Räsästä ja Suomen Tietotoimistoa koskevassa jutussa ja jättänyt asian syyteharkintaan. Poliisitutkinnan asiakirjat lähtivät tänään postissa kihlakunnansyyttäjä Maarit Loimukoskelle, joka saanee ne ensi viikon maanantaina tai tiistaina.

Räsänen ja Suomen hiihtoliitto tekivät rikosilmoituksen STT:tä vastaan tammikuussa sen jälkeen, kun STT oli uutisessaan väittänyt Räsäsen hankkineen pimeiltä markkinoilta kasvuhormonia ja käyttäneen sitä urheilutulostensa parantamiseksi. Räsäsen mukaan uutinen oli perätön ja täytti herjauksen tuntomerkit.
-Tutkimukset päättyivät tällä viikolla, eikä niistä oikeastaan ole uutta kerrottavaa, sanoi tutkintaa johtanut rikosylikomisario Pertti Lehtonen perjantaina.

Lehtosen mukaan tutkinnassa ei ilmennyt näyttöä siitä, että Räsänen olisi käyttänyt STT:n poliisille luovuttamaa kasvuhormonivalmistetta. STT:n päätoimittajan Kari Väisäsen hallussa olleessa ampullissa oli kyllä kasvuhormonia, mutta valmisteen alkuperästä ei ole varmuutta.

Kihlakunnansyyttäjä Loimukoski arvioi perjantaina tekevänsä aikaisintaan huhtikuun lopulla tai toukokuun alussa ratkaisunsa siitä, nostaako hän syytteen STT:tä vastaan. Mahdollinen oikeudenkäynti on Helsingin käräjäoikeudessa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.